marți, 8 iulie 2014

Romantismul nu e ca în filme. E mult peste. Ce spun bărbaţii


Intrebarea a fost simpla: Care a fost gestul cel mai romantic pe care l-a facut vreodata o femeie pentru tine?

Recunosc, cu mana pe inima, ca ma asteptam la reactii de genul: Hai mah fifi, lasa-ma cu prostiile. Ei bine, nu!

Domnii, chit ca au afacerea lor, sunt liber prfesionisti sau avocati, barbati super ocupati de felul lor au spus da prompt.

Multi au raspuns instant,  nu au cerut timp de gandire.

Ce m-a mirat si mai tare a fost ca unii au intrat in detalii. :) Spre deosebire de raspunsurile fetelor, aici cateva sunt cenzurate , nu de alta dar nu am bulina cu 18 ani pe blog. :))
Cel mai simpatic a fost Armand ( fotograf ). A insistat sa le las povestea cu nume. Cind i-am adresat intrebarea mi-a raspuns:
- Fifi, stai ca nu raspunde Diana la telefon, ea stie mai bine!!!:)))
Dupa 2 ore:
- Fifiiiii, stai ca ma suna Diana ( iubita, medic veterinar) cand iese din garda si imi spune. ea are mai multa imaginatie sa povesteasca. Noi suntem romantici dar nu stiu ce sa spun :))))

Iata si celelalte raspunsuri. Enjoy :)

Daca e vorba sa dau un raspuns ar fi acela ca m-a acceptat sa ma ia de barbat, pt mine e suficient romantism aici.

Grea intrebare, au fost multe gesturi in timp, Totusi daca ar fi sa aleg as alege intre una din primele noastre intalniri cand inca ne ascundeam intr-un fel de ochii cunoscutilor si ne petreceam mult timp la restaurantul Valencia si o masa in doi la Kopels (fostul restaurant al lui Copolovici) cand ea m-a surpins cu o rezervare de care nu am stiut nimic. Ar mai fi si un weekend in doi la ....Venus... :)

Cel mai romantic gest al unei doamne, pentru mine, este defapt in fiecare zi cand imi trimite mesaje pe neasteptat si neasteptat de frumoase. Si le primesc de cativa ani buni necontenit...in fiecare zi.

Momentul de slăbiciune numit romantism a început practic cu o zi înainte. Dacă nu as înțelege femeile nu m-as fi prins. Îmi spusese ca ma așteaptă cu masa pusa:) numai ca eu am veneam târziu acasă în seara aia si i-am zis ca seara următoare e a noastră. A doua zi. O vreme afara de stat la gura sobei sau în pat la un film mediocru. Și uite cum în loc sa zac, ma așteaptă și ma ia pe sus la cumpărături: îți fac sarmale seara asta. Și m-a sărutat ca sa pricep ca mi le va face cu drag. Dar privirea ei cam lucea.Varza murata din piață, amestec, legume, tot ce trebuie. Și pentru ca o varza a mancat-o în timp ce pregătea amestecul, ma tirez la piață sa mai iau. Când mi-a spus sa îmi pun un pahar cu vin și sa ma relaxez, am înțeles ca va fi fără film.  70 de sarmale impachetate în o ora jumate. I-am zis ca e record si ca nu trebuia sa se grăbească, ca nu mi-e foarte foame. Ea oricum mancase aproape doua verze murate, deci.... Ok, atunci treci la dus ca trebuie sa fiarbă vreo doua ore. Știam. Eu le las mai mult, la foc mic. Și a fost foc. Foc de tabără. Privirea aia a ei de la cumpărături, se reactivase. Trei ore de dăruire totala. Când mi-a spus ca pot sa-i fac orice, mi-a părut rău că în seara precedenta nu am fost acolo. Vin, lumânări, uleiuri, sarmale și sex total.

Cel mai frumos? Mi-a adus mic dejun la pat:)

E greu , pentru ca nu prea caut sa etichetez momentele. Cred ca viata e simpla si frumoasa, asa cum e. Doar ca vad un zambet, sau o privesc cum doarme sau cum reuseste sa fie   un echilibru intre working women, gospodina, mama, invatatoare, profesoara, sotie, iubita ma copleseste oricum , ca imi dau seama de egoismul si narcisismul meu si imi e jena ca invers nu ar functiona.

Dadusem faliment si nu mai aveam ce manca. La propriu! Sotia mea nu mi-a reprosat niciodata ca nu imi gasesc de lucru si in ziua de salariu, cand lua banii( avea si ea un salariu foarte mic ) pentru ca stia ca imi plac dulciurile imi cumpara ceva dulce. Asta e cu adevarat romantic.

De 10 ani imi face cafeaua in fiecare dimineata. Pentru mine ăsta e the thing! A facut atat de multe lucruri romantice pentru mine...dar nu imi place sa dau din casa...

Bileletelele de amor lasate prin buznare, pe noptiera sau pe masuta de cafea...

Intr-o iarna o tipa a venit la mine acasa. Avea pe ea un palton si nimic pe dedesubt... :)
Nereusind sa fiu o perioada de timp alaturi de EA, a inceput sa-mi trimita tot felul de indicii si indicatii , la capatul lor aflandu-se de asemene alte indicii si enigme ce trebuiau deslusite, o inlantuire de mistere si trimiteri in locatii , de "quest-uri" ce trebuiau rezolvate si care indicau un loc si un timp anume. La capatul carora am descoperit-o pe EA , care venise sa-mi fie alaturi, si care mi-a spus in clipa in care am zarit-o : ce bine imi pare ca ne-am aflat, cel mai iubit dintre pamanteni.!

Fosta mea iubita mi-a facut cadou de ziua mea studioul foto in care lucrez acum si in care locuiesc.... a facut toata munca de cautare a locului perfect in care sa ma scufund...si cand l-a gasit m-a adus sa-mi dau acordul...si ca cireasa de pe tort...fix in ziua in care-mi sarbatoream varsta de 30 de ani m-a adus aici unde ma asteptau toti prietenii mei ... tort, sampanie etc...Ea a fost elementul acela care mi-a deschis o noua cale in viata... asta a fost rolul ei ...cand si l-a indeplinit a luat-o si ea pe drumul ei ... soarta...

Am venit acasa, aici, in SUA, si o fosta prietena m-a asteptat intr-un neglijee transparent, un pahar de sampanie in mana si lumanari in toata casa. Era si jumat pilita.:))) That was my last date with her...LOL

S-a intamplat acum cativa ani,de ziua mea. Am vrut sa fim singuri,am plecat la mare... si cand am ajuns pe plaja de langa hotel, m-am trezit inconjurat de prieteni care cantau in gura mare "La multi ani" cu coifuri colorate in cap. Sa zic...a fost un moment de moment :)

Barbatii (si aici ma includ pe mine) au inscris in ADN informatia ca trebuie sa fie responsabili de partea materiala. In perioadele cad am avut cu ce, a fost super bine, si ma simteam ca un barbat. Dar au fost si perioade in care nu am avut bani, si ma simteam ca ultimul om, demoralizat, incapabil. In perioadele alea cel mai romantic gest pentru mine din partea partenerei a fost sa-mi zica: "Te inteleg, nu-ti face griji, am eu grija de amandoi, ca suntem un cuplu. O sa vina si perioade mai bune". Desi nu mi-a placut niciodata sa traiesc pe spinarea cuiva, uneori sa simti ca cineva te intelege e cel mai important lucru din lume. Si poate si cel mai romantic:)

Saptamana dinaintea nuntii a fost cea mai romantica din viata mea…cum am ales totul impreuna, promisiunile pe care ni le-am facut si playlistul funny si romantic.  Precizez ca ea initial nu a vrut sa se marite, am convins-o greu. 


Pentru ca nu îți pot spune tot adevărul si pentru ca gestul suprem de romantism înseamnă pentru mine sa o iei de mana și sa îi ții scaunul când se pune la masa restaurantului vostru preferat, la 89 de ani, la aniversarea voastră,  când pe tine abia te mai țin balamalele și stai mai greu în picioare decât ea, o sa iți vorbesc despre cel mai atent planificat, elaborat lucru pe care l-a făcut cineva pentru mine. Am fost luat din așternuturi de ziua mea, la 5 dimineață. Și ca sa nu mă prind ca mergem peste hotare, am plecat de acasă cu mașina. Convins ca mergem pe la vreun Busteni, căci stăm la 10 minute de aeroport, mi-am făcut bagajele. Am plecat, am făcut însă dreapta la aeroport (vorbise  cu un prieten sa vina cu cealaltă cheie sa ia masina de la aeroport). Și am plecat într-un city break pe care îl doream mai mult eu, decât ea. I-a trebuit 6 luni sa îi iasă totul perfect, deși poate nu pare mare lucru.  Ti-o scris ăsta sa aibă, poate, cititorii tai inspiratie. A fost uluitor ce a făcut,  deși pentru mine, ca sentiment și trăire,  mă impresiona mai mult și mă consuma atunci când conduceam 700 de kilometri, oricare dintre noi, sa ne vedem, uneori doar 2 ore.


2 comentarii:

  1. Dupa un drum de 10 ore, sotia mea a inclinat scaunele masinii si mi-a facut masaj la picioare!
    Un alt gest frumos a fost cand, in pauza ei de masa, a fugit acasa si a facut fursecuri pe care mi le-a adus mie cu taxiul.

    RăspundețiȘtergere
  2. dulciurile si inimile barbatilor:)

    RăspundețiȘtergere