duminică, 26 octombrie 2014

Povestea lui Mihnea Moldovan

Mihnea are 3 ani si acum câteva luni se bucura de copilărie.




Acum 2 luni a ajuns la spital, dus de parintii lui ingrijorati de o febră care nu mai ceda. Diagnosticul i-a socat pe parinti: LEUCEMIE LIMFOBLASTICĂ. 

Boala i-a dat cu totul viaţa peste cap. A început tratamentul cu citostatice, un tratament agresiv la care nu a reacţionat bine. Are buzele vinete de la albastru de metil dat de medici pentru a vindeca ranile apărute ca reacţie adversă la chimio.

Acum, Mihnea nu mai vorbeşte nu mai vrea să mănânce, nu se mai dă jos din pat. Starea lui este din ce în ce mai gravă.



Mama lui Mihnea e disperată. A trimis scrisori la cele mai bune clinici din lume. Soluţia salvatoare pentru copil ar fi transferul lui imediat la Clinica San Matteo din Pavia, una dintre cele mai bune clinici din lume specializate pe oncologie pediatrica. Sansele copiiilor care pleaca acolo sunt de sute de ori mai mari decat cei care urmeaza tratamentele aici in Romania.






În fiecare săptămâna citesc ( pun voce cum se spune în televiziune ) reportajele despre acesti copii. De fiecare dată mi se strânge inima. Sunt cazuri atât de complicate şi de grave încât te gândeşti că doar o minune ar 
putea schimba destinele lor.  Şi mă uit cum minunile se întâmplă pentru că românii sunt plini de empatie şi dau de fiecare dată o mână de ajutor. Un sms. Sms cu sms se strâng sume uriaşe şi copii foarte bolnavi sunt puşi pe 
picioare. Sper din suflet că asta se va întâmpla şi cu Mihnea. Un SMS la 8848 îi poate schimba viaţa.
  

   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu