vineri, 4 iulie 2014

Romantismul nu e ca in filme. E mult peste


Romantismul nu e un fenomen pe cale de disparitie. Sa nu disperam doamnelor. 

Fiecare barbat are cel putin odata in viata o scapare manifestata printr-un gest romantic, menit sa ne lase cu gura cascata. Cu cat barbatul e mai serios si mai pragmatic, cu atat scaparea romantica te loveste mai tare.

Si ca sa nu vorbim vorbe am strans o colectie mica de romantisme. Povesti adevarate patite de diverse doamne si domnisoare. Intrebarea a fost simpla: Care a fost cel mai romantic gest pe care l-a facut vreodata un barbat pentru tine? 

Raspunsurile sunt foarte faine. Asa out of record jumatate au avut ca reactie: aoleooo, stai a imi amintesc☺

E foarte interesant cum femeile interpreteaza atat de diferit gesturile romantice si cum cele mai multe dintre ele se bucura de lucruri foarte simple. Raspunsurile sunt total necenzurate.

Iata raspunsurile. Enjoy! :)


Dupa ce am plecat eu sa lucrez in Italia el nu putea sa vina ca avea inca contract si a plecat intr o zi de la munca, a vorbit cu un prieten sofer de tir sa l ia si pe el, ala mergea in germania. pe drum ala l-a pasat altui tirist care mergea in Malta, apoi ala l-a lasat la Milano si de acolo a luat trenul. Si m-am trezit cu el sub balcon la 5 dimineata cu un buchet de flori. :))

Deci, asta iarna, m-am ars pe fata. Foarte urat. Si aveam ditamai petele si eram data cu un munte de crema cu cortizon cand a venit sa ma ia sa ma duca la spital, la control. Dupa doctor a zis sa mergem la mall sa ne uitam dupa haine. Mie imi era rusine cu mine, cu felul in care aratam – ca un monstru. Si el ma tinea de mana si ma pupa pe fata.

Am plecat in vacanta in grecia, si acolo mi-a adus cele mai bune prietene sa ma aniverseze, desi stiam ca vom fi doar noi doi.

Cu cateva zile inainte de aniversarea mea. Imi propune sa iesim la o plimbare cu masina. Nimic neobisnuit. Doar ca ne am oprit la...Viena! Acolo rezervase o camera pt doua nopti care au fost de vis! :)) A ramas pana acum cel mai romantic gest pe care mi l amitesc cu drag, de fiecare data.

Buying me and him a surprize trip to robbie williams concert, anul trecut. Evident cá mi a spus dupa ce a cumparat, cá imi trebuiau zile libere de la munca .

Pentru mine cel mai romantic e ca ma simte de la primul sunet la telefon si stie exact ce stare am. Si stie exact ce sa spuna ca sa ma scoata din stare. Poate cel mai romantic a fost de ziua mea cind departe fiind a facut un tort si mi-a trimis o fotografie, el cu tortul in brate zambind, si mi-a spus la multi ani...

Fix de ziua mea nu mi-a dat niciun semn. Toata ziua. M-am suparat tare. Dar seara a venit direct la usa si m-a luat cu hainele de pe mine la paris .

M-a cerut de nevasta imbracat asa cum l-a facut ma-sa...intr-o garsoniera din Titan. Si i-am spus ca ii raspund maine.

Paaaaai eu sunt mai practica asa, asa ca gestul care l-am apreciat de curand ca fiind romantic a fost ca prietenul meu care locuieste in new york ( da , e a doua relatie la distanta), era in londra si a venit si pana in romania doar pt 2 zile. putea sa se duca acasa pe weekend dar a preferat sa vina sa stea cu mine chiar daca doar 2 zile .si si-a luat si zbor de 8 ore (din londra in ro) ca sa nu ma trezesc eu prea devreme :)) si era si weekend-ul lui liber dupa o tona de munca , si cand s-a intors in new york a tb sa mearga direct la munca (din cauza fusului orar)

Unul dintre cele mai frumoase a fost cand a venit dupa mine acasa, la 200 km de casa lui, ca sa-mi aduca un cadou de Craciun, chiar in dimineata de Craciun. Si apoi a plecat acasa la el pentru ca oricum ne petreceam restul Sarbatorilor impreuna.

Cand a venit acasa cu un trandafir dupa ce a zis ca nu mai mergem la film, dar am mers si la film dupa aia :)

Unul mi-a pictat un tablou, altul mi-a trimis flori la birou cind am avut o zi grea.

Aaa..intr un an de ziua mea m-a dus la Paris. Imi doream eu sa vad Parisul.Si s-a scapat ca mergem la Paris cu o seara inainte de a pleca. M a intrebat, in lift, daca am idee cati bani trebuie sa luam la noi pt Paris :))) A uitat ca e secret.:))) Eu trebuia sa aflu la aeroport.

Habar n-am... I'm not the romantic type :)))))). Unu' m-a cerut de nevasta intr-un taxi. Cel mai romantic a fost taximetristul care, cand l-a auzit pe ala ce debiteaza, a pus un cd cu blues :))))))))))))))). Altul mi-a facut petrecere surpriza de ziua mea. nu, nu aveam DELOC chef de asa ceva. In capul meu era sa iesim noi doi, sa mancam ceva paste bune, un vin bun, si directia home and the party goes on. Drept pentru care, cand am intrat in carciuma si i-am vazut pe toti acolo, am baut un pahar de jack pe nerasuflate, mi-au dat lacrimile (de nervi, aia au crezut ca de emotie) si am sfarsit prin a ma imbata ranga ca sa nu-l omor pe ipochimen.

Eram la intercontinental la un eveniment. Si m-a sunat un EL si m-a chemat afara. Si si-a deschis diplomatul, a scos un prosop, doua pahare, niste biscuiti sarati, o sampanie, si am luat picnicul pe iarba. :)) Si tot el, cand am fost la mare, a inchiriat un bucatar si un chelner si mi-a organizat o cina romantica pe un acoperis de hotel. Era un austriac. Blond cu ochi albastri :))

Supremul gest de sacrificiu romantic mi s-a parut cand unul m-a predat altuia, soptind "de astazi nu mai e a mea, desi e sufletul meu, ai grija de ea"


Mi-a spus poezii plimbandu-ne prin ploaie... din pacate nu il iubeam, eram la a doua intalnire, ceva de genul...

Eram in liceu, el din Israel, eu de la tara. Venea in vacanta de vara. Venise timpul sa plece. In aeroport, cineva avea nevoie urgent sa plece la Tel Aviv si se facuse o incurcatura cu biletele. El s-a oferit sa ii dea locul lui aluia ca sa vina sa mai stea cu mine o saptamana :)

Eram la el acasa si am adormit si telefonul mea nu mai avea baterie, asa ca el l-a pus la incarcat. M-am bucura foarte mult dimineata cand m-am trezit.

Pentru mine romantismul trebuie sa fie repetitiv. Daca face un gest frumos pe an si atat nu e suficient. Si atunci cred ca ca e romantic faptul ca el, in fiecare dimineata imi zambeste, ca imi aduce flori fara motiv si imi spune des ca sunt frumoasa.

Eram la inceput si eu nu prea il luam in serios. S a imprietenit cu un coleg de la mine de la munca si intr o dimineata...cand ajung la munca...intru in birou... plin de trandafiri rosii. Peste tot. A complotat impreuna cu colegul meu...A fost foate dragut gestul. Bine... A fost asa... Amuzant... Ca nu voiau sa mi spuna de la cine sunt...Il sunam pe el si nu mi raspundea. A trebuit sa i verific pe camera de supraveghere. Cumparase toti trandafirii de la o florareasa si i a luat si vazele alea mari ca sa nu se usuce. In fiecare dimineata eu fac cafeaua pentru amnadoi.

Intr-o duminica eram epuizata fizic, pur si simplu nu ma puteam ridica din pat. Si EL mi-a adus cafeaua la pat si mic dejun tot la pat ( desi nu e de acord cu mancatul in varful patului ). Mi-a tras in dormitor boxele si mi-a pus muzica mea preferata. :)

Am adunat in timp multe gesturi romantice, dar cel mai puternic, cel care inca staruie in mintea mea si la care ma intorc uneori s-a petrecut demult la telefon, nu ne cunosteam decat in cuvinte scrise, ne placeam mult in ele, dar de frica sa nu rup vraja as fi vrut sa pastrez totul asa suspendat cum era, nu voiam sa ii dau numarul meu de telefon, stiam ca va navali in lumea mea, el insista, eu tot nu voiam si atunci mi-a facut o propunere de nerefuzat: sa il sun cu numar ascuns, cu promisiunea ca imi va spune doar  o poezie. Atat. Mi-a spus o poezie fara sfarsit, multe intr-una singura, de la Eminescu la Nichita, ajungea la ultimul vers al uneia si incepea urmatoarea, m-a coplesit, am plans neintrerupt de fericire si n-a aflat-o niciodata, am stat acolo zeci de minute, tacuta, ratacita intre versuri. Nu ne-am spus la final nici la revedere, nici noapte buna, poate pentru c-am fi vrut sa fie fara sfarsit.

Va urma :)








5 comentarii:

  1. Pentru ca abia acum am descoperit postarea ta, iti voi povesti aici care a fost cel mai romantic gest.

    M-a intrebat la un moment dat ce as face daca as avea brusc foarte multi bani. I-am spus ca nu as schimba nimic in viata mea, ca nu as renunta la nimic din ce fac acum, doar mi-as cumpara un cuptor electric si o masina de spalat vase. Discutia asta avea loc undeva prin preajma Pastelui. Ziua mea este in luna noiembrie. M-a sunat, mi-a cantat Don't ever change - Beatles si mi-a spus ca va veni si cadoul, doar ca va intarzia un pic. M-am trezit peste doua zile cu un domn la usa, cu o masina de spalat vase. Nu m-a incantat foarte tare, eu fiind foarte aglomerata in acea perioada si foarte agitata. Domnul care mi-a adus-o, mi-a si instalat-o in cateva ore, a facut si curatenie, si era mai fericit decat mine :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) o masina de spalat vase face cit o suta de trandafiri, nu? :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Scriu si eu, desi tardiv... :)
    EL-ul tuturor timpurilor mi-a trimis intr-o noapte (locuiam in orase diferite), o lista de lucruri pe care le-ar vrea sa le facem impreuna. Superbe, needless to say. Tot EL mi-a cantat la pian in telefon. Tot EL - compus un cantec la pian cu niste versuri ucigator de frumoase; nu stiu nici acum daca eu l-am inspirat, nu a recunoscut niciodata. Tot EL s-a oferit sa vina la Sibiu cand eram la o editie de SIBFEST si apoi in Vama, desi uraste locul ala - am refuzat pentru ca aveam mintea in colturi si neincrezatoare in mine. Dar de departe, cel mai frumos e ca m-a sustinut neincetat, din prima clipa, in a-mi urma visul.
    ... acum ca mi-am amintit de toate astea, puse una langa cealalta, imi dau seama ce norocoasa am fost sa traiesc momentele astea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ahhh, ce frumos:) Multumesc, multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum sa incep...? Mami era in italia in vacanta la tati iar eu am ramas acasa cu sora mai mica(11 ani) fapt ptr care o vecina dormea la noi...iar El intr-o noapte voia sa doarma cu mine si a vrut sa urce pe geam la mine(etajul1) Dupa ce am facut dragoste mi-a dat un trandafir rosu pe care il ascunsese cand nu eram atenta :)))
    Si chiar daca nu am voce,in fiecare seara ma punea sa ii cant melodia Delia-U

    RăspundețiȘtergere