luni, 19 noiembrie 2012

Cum a fost la gala X Factor live


A fost copleșitor. Pentru mine ca om de televiziune ce am trăit aseară la X Factor a fost magic. Mă întreb: Oare, pentru cei care nu au tangență cu lumea asta, cum e?

O super producție, zeci de oameni implicați, o mașinărie perfectă. Am văzut aseară cum se lucrează în divertisment, cât de serioasă e echipa de la X Factor și ce înseamnă să fii producatorul unei emisiuni gigant.

Dar, sa o luam cu începutul. Aveam un stres că nu nimerim locația. Ei bine, nu. Indicatoare peste tot( super idee) nu ai cum să nu nimerești. 



Însoțită de fina mea de la Brașov, Atena și de prietena ei, Ioana,  la 19.15 eram deja instalate în gradenă. Fericite că avem locuri, în rândul 3, chiar în spatele domnului Cheloo.

La 19.30 sala deja era arhiplină. Știu că sunt multe emisiuni la care publicul este plătit. Nu și aici. Susținători, fani X factor, vedete, bloggeri. Un vibe super bun,  se râde mult, toată lumea are o mare nerăbdare să înceapă show.ul.

La 20.00 încep repetițiile. Doi regizori de platou discută cu publicul, încălzesc atmosfera, se fac probe de sunet, lumini, se repetă introducerea.

Un domn cu privirea caldă se plimbă de colo colo. Îmi atrage atenția concentrarea lui. E producătorul general, Sorin Popa. Recunosc, toată seara l-am urmărit. E genul obsedat de detalii, se simt experiența și anii grei de meserie. Nu țipă, nu gesticulează, dar ține perfect în mână echipa. Pe prima piesă sunt probleme cu sunetul pe transmisia pe cablu. E preocupat dar totul se rezolvă. Au fost 2 momente care mi-au atras atenția: după o melodie la care ieșiseră la propriu flăcări din scenă, a rămas undeva în stânga o flacără mică. Ardea pur si simpu , nu se stingea. În secunda doi, el a fost acolo cu un membru al echipei și au rezolvat problema. Al doilea moment, a fost chiar pe final când la eliminare Chello și-a scos casca. Cineva îi spunea ceva sau îl deranja pur si simplu device.ul asa ca juratul cel mai mediatizat a reacționat ca atare. Imediat, producătorul a venit în spatele lui, gata să intervină. 

Mi-a mai atras atenția Cristina Bazavan. Nu mai spun cât de fan Bazavan sunt, știe toată lumea. Am urmărit-o toată seara. În aproape 6 ore nu a  ieșit deloc din sală.  Stătea în gradenă, până la un moment dat i-a fost vecin Andrei Leonte, primul câștigător X factor. Atentă la tot ce se întâmplă în direct dar și pe pauze. Sincer, cred că cei de la X Factor o consideră pe Cristina membru al echipei.

Cei 3 jurați sunt din filme atât de diferite și totuși împreună sunt așa de faini..e plăcut să vezi că atitudinea dintre ei nu se schimbă pe pauzele de publicitate.

Răzvan și Dani sunt dream team. Poantele sunt poante, nu de pe prompter, se simte că fac un cuplu de ani buni, după fiecare intrare se consultă cum a fost. Extrem, extrem de serioși amândoi, nu vă puteți imagina.  La momentul în care Tudor Turcu își întîlnește live sora după 25 de ani, chiar la momentul reîntânirii, prezentatorii sunt pe scenă lângă cei doi frați. Îl văd pe Răzvan cum întoarce capul, are lacrimi în ochi....

Și ca imaginea să fie completă vă mai spun de fetele de la PR care se agită ca niște furnici pe tot parcusul showului.  Știu tot despre fiecare concurent în parte. Maria Pârvuleasa îmi vorbește despre X Factor, cum le povestesc eu prietenilor despre copilul meu.

Plec de la Izvorani la 1 jumate, fericită cumva așa că din public, parcă am fost și eu în echipă.  Merg încet pe DN1 și ascult Streets of Philadelphia. Nu pot să adorm, mă simt ca după un mega concert...

La 6 dimineața mă trezește soțul. În vâltoarea evenimentelor, am pierdut actele mașinii. Și permisul. Se pare că eu am fost singura din sală căreia îi lipsește totuși Factorul X...
  

Un comentariu: