joi, 23 august 2012

Sindromul pechinezului

Update: Miki imi trimite ca sa ma linisteasca un tabel. Il pun aici in caz ca mai sunt prin zona mame nebune ca si mine. Va multumesc pentru mesaje:)





Copilul meu fură inima oricui. Cu ochii mari si carliontii de film te vrajeste instant. Exista o mica problema. Care ne framanta, in mai mica sau in mai mare masura, pe toți cei din jurul ei: Maria este foarte mică. La propriu. La 3 ani si aproape 6 luni are 94 de cm si 14 kg. Este cea mai mica din grupa ei de la gradinita, e mica daca o compari cu alti copii din parc. Spre exemplu, saptamina trecuta s-a intersectat cu o fetita cu un cap mai mare. Avea 2 ani jumate...Nu vreau sa fiu panicata. Maninca, doarme, e vioaie dar totusi voi cei car aveti copii mici ce spuneti? E asta o problema sau doar mama ar trebui sa consulte un psiholog?

5 comentarii:

  1. Noi avem problema inversa: Maria noastra a implinit ieri 4 ani. Are 110 cm si 18 kg. Si toti ne spun ca parca i prea inalta :)) eu am vazut ca aici de exemplu (in italia) au alt grafic de inaltime pentru ca ei ca populatie sunt mai scunzi. Deci Maria ta s ar incadra perfect in norma :)) a mea nu ;;)
    Investigasem deja pe tema asta si oricum, chiar daca ar exista un diagnostic edocrino nu s ar putea aplica terapii (lucru pe care oricum nu l as face) pentru ca sunt prea mici si exista sanse mari ca pe parcurs metabolismul sa se modifice natural.
    Deci inaltimea e o chestie subiectiva. Stai linistita. E sanatoasa si vesela fetita. Restul nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. exista o analiza care se face, la oasele pumnului, da nu stiu daca e relevanta la varsta asta. Eu te sfatuiesc sa te duci cu ea la un control, din simplul motiv ca nu o sa te linistesti altfel.

    in alta ordine de idei, colega mea de clasa cea mai micuta posibil 9ceva de genu 1.20 m la 10 ani) e acum cu 3 cm mai inalta ca mine, care aveam 1.52 la 10 ani. Eu am 1.61, ea are 1. 65 ...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. a mea are 2 ani si 8 luni 91 cm si 11,6 kg. nu ajunge la 12 kg neam, oricat ar manca. nu cred ca peste un an va avea mult mai mult decat a ta. asa e ea, eu am 1,50 taica-su are 1.80 nu va fi nici o paluga asta e clar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai putea cere parerea unui endocrinolog, ca sa te linistesti, ar sti sa urmareasca daca exista si alte semne. Personal cred ca-i ok, eu am o fetita la medie, desi ma asteptam sa fie o lungana precum parintii ei. Acum e la medie, era spre micuta, dar a mai recuperat in vara asta. Inteleg ca poate creste mai incolo, dar chiar daca nu-i asa, d ela inaltimea celor 1.76m ai mei iti spun ca nu de putine ori am visat sa fiu o mignona:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Clar trebuie sa consult un specialist. Si mai e clar ca nu e o lungana ca nu are de unde, noi nu suntem inalti. Dar parca s-a oprit din crestere....

    RăspundețiȘtergere