vineri, 11 mai 2012

Cum a fost la examenul pentru permisul de conducere

A fost greu:)))

Mai în glumă, mai în serios cine vă spune că e floare la ureche să iţi iei permisul...vă minte.
Sfaturile mele dupa această experienţă:
 - pune mâna pe carte şi învaţă! E o prostie să crezi că poţi să iei sala dacă nu înveţi legea. Mulţi mi-au spus că au făcut doar chestionare şi au învăţat din ele. E vrăjeală, jur! dacă nu înveţi regulile nu ai cum să treci!

- după ce ai învăţat îţi faci frumos cont pe www.drpciv.ro şi intri în secţiunea examinare test auto online. Întrebările de pe siteul poliţiei sunt cele de la examen. Aşa că fă teste multe, multe.

- în teste apar multe întrebări din mecanică şi primul ajutor. Mi-a fost teamă de mecanică dar instructoare mi-a zis să nu mă stresez, că voi avea cel mult o întrebare. Nu a fost niciuna:)

- când eşti stăpân pe tine te duci cu dosarul în Pipera, la examinări auto. Îţi înregistrează dosarul, primesţi un cod de bare şi intri în sală. Nu îţi trebuie programare, trebuie să ai doar şcoala terminată şi toate taxele plătite. Poţi merge zilnic de luni până vineri de la 8.00 la 15.00.

 - atenţie la instructor. Eu am făcut şcoala cu o SUPER INSTRUCTOARE: Voica Ştirbu, toată lumea o ştie de Vali. M-a ajutat enorm. De la ce am pe bord, cum pun benzină, lecţii în poligon, parcări, mers cu spatele, garare etc. E o femei micuţă, firavă dar extrem de autoritară! Pe lângă ea, poliţistul în examen a fost un mieluşel:) M-a dus în intersecţiile aglomerate, mi-a băgat în cap să fiu super atentă la pietoni, la semne, la ceilalţi şoferi. Am mers foarte mult pe la Parcul Carol, acolo unde se dă examenul. Atentie! cand mergi să dai sala, te întreabă unde vrei să dai examenul. Poţi să alegi între Parcul Carol şi Drumul Taberei, depinde de tine şi de instructor ce îţi recomandă. Sincer, la început mă tot gândeam....instructor femeie...hmm, oare chiar ştie cu ce se mănâncă? Ştie, tată! Şi ştie bine, vă recomand cu căldură să o căutaţi ( tel.0724272390).

- a venit ZIUA EXAMENULUI! LA 8.30 LA PARCUL CAROL. 8 poliţişti cu 17 oameni de examinat fiecare. Era ca la nebuni, atata lume:). Eu, evident că am fost ultima. Am intrat la 2 jumate. Poliţistul mi-a verificat dosarul şi m-a invitat să mergem. Mi-am verificat oglinzile, scaunul, semnal şi am pornit. Am mers 20 de minute: parcare laterală( manevră nereuşită), viraje, garare cu spatele, mers cu spatele etc, m-a trecut prin toate. EXTREM de politicos dar ferm, nu stresant, n-a tipat la mine ( e drept, ca nici n-am prea gresit). Eu reduceam viteza la fiecare trecere de pietoni, invitam oamenii să treacă chiar dacă ei nu puseseră piciorul pe trecere. M-a întrebat: Doamnă, chiar aşa stăm după fiecare pieton? Da, domnule poliţist:) A zâmbit. La final îmi spune: Trageţi maşina pe dreapta şi faceţi o parcare jumătate-jumătate. Ha????? WTF???? Ce e aia? Şi îi zic: S-a strigat Bingo, nu ştiu:))))) Ca un copil mic...El: Doamnă! Nu se poate, sunt sigur că sunteţi o femeie inteligentă, vă rog parcare juma juma! Şi i-am zis: Chiar nu ştiu!!! M-am gândit în clipele alea că am stricat totul. Dar el a fost calm şi mi-a explicat: jumate de maşină pe trotuar, jumate pe carosabil. OOOOK! şi am făcut şi juma-juma.ul:))

Acum am carnet, îmi trebuie doar maşină. Ştiţi pe cineva care vrea să doneze un MINI?

11 comentarii:

  1. Bravo! Felicitari! Eu am luat sala cu 25 pct. Am picat traseul prima data ca am avut viteza in virajul la stanga...Am dat din nou sala si am facut 24 pct. (asta ai uitat sa spui ca daca pici traseul, chiar daca ai luat sala, o dai din nou!) si am traseu joia viitoare iarasi. Mi-e teama, am prins frica in urma esecului de prima data...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am luat sala cu 26/26 fara carte...cum puteti ma sa cititi prostia aia de carte, ma luat somnul cand am citit-o si am luat maxim de puncte la sala doar memorand raspunsurile de pe drpciv.ro nu trebuie cartea si sincer cine are rabdare sa citesca porcaria aia scris, parca cu sila incat sa nu treaca nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai luat sala fara carte dar cu toate asta te-a luat somnul cand ai citit-o? Pai, ai citit-o sau nu?

      Ștergere
    2. sa spui ca acea carte e scrisa ca sa nu treaca nimeni si ca este o porcarie denota fie inconstienta, fie denota faptul ca nu ai citit prea multe carti la viata ta.la volan nu te va ajuta cu nimic ca ai retinut raspunsurile de pe drpciv daca nu ai habar cu ce se mananca situatia in care te afli.iar daca vei calca vreun pieton nu te scapa raspunsurile invatate de pe drpciv...

      Ștergere
  3. Si nu mint ce este atat de greu citestia cartea odata, memorezi raspunsurile daca nu iti dai seama intrii pe e-drpciv.ro au toate raspunsurile acolo. Da si de pe drpciv.ro nu este exact ca la sala, mai baga jegurile alea de la politie si 2 - 3 intrebari pe care nu le vezi in examenul de pe site, ma rog le-am ghicit si am trecut, proba practica am avut si noroc dar ma rog, nu cititi cartea aia mai mult decat ODATA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e are dreptate asa am fakut shi eu la fel kum zice ea .....si luasem prima data kand am dat am luat 24....shi am pikat la traseu shi akm am dat iar sala shi am luat ku 25 :)

      Ștergere
    2. daca conduci anonimule ca si scrierea folosita pe aici...vai de ei saracii pietoni...

      Ștergere
  4. Dragan Ruxandra9 august 2013 la 18:00

    Tocmai am venit si eu de la traseul dat in Bucurestii Noi pe care l-am picat.. Prima data. Si am o intrebare. Dar mai intai sa explic situatia. In intersectia de la Jiului cand mergi inainte si ai de dat prioritate.. Ma opresc.. Incremenesc acolo pt ca vad masini ca vin si trebuie sa le dau prioritate.. Politistul spune “hai mergi”.. Am spus “nu pot pentru ca trebuie sa dau prioritate”.. El in continuare “mergi”.. Il intreb “sunteti sigur?”.. Raspunde da.. Dau sa plec de pe loc tinand ambreiajul in caz ca vine cineva de pe drumul prioritar sa il apas si sa pun frana ca sa acord prioritate.. Si in mom in care inaintez un pic imi calca pe frana.. In conditiile in care aveam timp sa plec pentru ca era f departe masina de pe drumul prioritar… Motivul picarii? Interventia politistului. E corect? Mai ales cand celei care urmeaza si la care am fost martor i-a dat permisul in conditiile in care a blocat intersectia ramanand pe linia de tramvai la un viraj stanga, i-a tras de volan sa evite un accident ca in loc de dreapta s-a dus la stanga, nu a semnalizat mai deloc,a trecut si pe culoarea galbena si la cedeaza trecerea nici nu s-a asigurat? Ce se intampla cu oamenii astia? Chiar asa pe fata sa iti bata joc de tine? Sunt foarte dezamagita si trista. :-<

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona Pop 10 august 2013

    am dat prima data sala am luat cu 23 puncte, am dat traseul in Parcul Carol si am picat!
    acum am dat din nou sala am luat cu 25 puncte si mi am ales traseul in bucurestii noi, aveti idee unde este mai usor de dat traseul?Carol sau Bucurestii Noi?

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost greu, a cincea oara l-am luat! Eram profi, luam sala, picam orasul, toata Prahova stie ca cine nimerea la un examinator tinerel, frumusel si erai femeie...nu luai. De patru ori am picat cu el!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adica mai am o sansa? Deci se poate ! Sa-mi repet pina imi iese si mie. Am ramas ultima habarnista in materie de condus si masini.

    RăspundețiȘtergere