Ne-am cunoscut pe net. E tânără şi frumoasă, plină de idei şi trăieşte în Sibiu. Acesta este un post scris de Ella Maria, pentru că vrea şi pentru că poate:)
Într-o dimineaţă, pe mess , Fifi m-a rugat să scriu un guest post. Este, spun eu, un guest post special , pentru că este despre Sibiu, un oraş foarte frumos al României. Despre locurile din şi împrejurimea Sibiului veţi citi mai jos. Iată, topul meu:
Locul 10 este Grădina Zoologică din Sibiu. Este locul unde copii vor fi încântaţi deoarece pot vedea animalele şi ....parcul arată foarte fain. E de mers vara când este soare, cald şi multă verdeaţă. E locul unde nu se aud, decât animalele şi vizitatorii.
Pe locul 9 este Păltinişul, staţiunea care are potenţial turistic, dar nu e valorificat. Este foarte faină, mai ales că s-a deschis în iarna asta, o nouă pârtie de schi. Da, loc de mers iarna şi nu doar în weekend. Partea frumoasă este că sunt pensiuni cu adevărat ardeleneşti şi după o distracţie pe pârtie poţi să mănânci o ciorbă de fasole cu ciolan afumat şi tot felul de specialităţi.
Schitul de la Păltiniş ocupă locul 8. Este o linişte acolo de ...nu realizezi că eşti în lumea civilizată. E locul unde este înmormântat Noica. Frumoasă este bisericuţa. Este mică şi te va atrage.
Muzeul Brukenthal este pe locul 7. Că în afară de opere de artă, care sunt într-adevăr valoroase nu prea mai ai ce să vezi acolo. Adică cam toată lumea vine să îl vadă...dar nu mi se pare super interesant ( l-am văzut de vreo 6 ori ).
Mărginimea Sibiului este pe locul 6 ( de la Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina) este zona unde poţi alege să îţi petreci un concediu sau un weekend. La stânele de oi, ciobanii care chiar fac brânză bio te lasă să te uiţi la tot procedeul şi deguşti acolo. Da, partea culinară este cea mai interesantă. Mărginimea Sibiului este zona cu cele mai multe pensiuni , aici dezvoltându-se prima dată turismul rural.
Sibielul şi Muzeul Icoanelor pe Sticlă este locul 5 neapărat de văzut. Sibielul este localitatea care te duce într-o altă lume. Muzeul este creat de părintele Zosima Oancea şi este foarte interesant, fiind primul muzeu de icoane pe sticlă. Oricum este neapărat de văzut, pentru linişte şi energii pozitive.
Complexul Muzeal Astra este pe locul 4. Muzeu de istorie, etnografie sau artă , oricare ai vrea să-l vizitezi. De văzut Muzeul în aer liber ....este aşa de interesant, încât te duce înapoi...la începuturile sibiene.
Piaţa Mică, Piaţa Mare, Podul Minciunilor sunt pe locul 3. Că toată lumea ştie de ele şi cu siguranţă cei care vin , se duc direct la Podul Minciunilor.
Oraşul de jos este pe locul 2. O plimbare nocturnă prin Oraşul de Jos întoarce în timp la perioada medievală şi te face să te simţi altfel. Da, sunt case cu adevărat săseşti , magazine la fel. Neapărat de văzut.
Locul 1 îl ocupă vizitarea oraşului Cisnădie şi cetatea de la Cisnădioara. La 5 km de Sibiu este Cisnădia. Un oraş mic dar cu rădăcini săseşti. Se văd încă aceste lucruri de la arhitectura caselor , magazinele săseşti. Undeva sus, pe un deal este o cetate mică, se poate vizita oricând. Este cetatea de la Cisnădioara şi este foarte frumoasă.
Sibiul este un oraş plin de lucruri frumoase de văzut . Frumos este vara când festivalurile se ţin lanţ iar partea culturală face parte din Sibiu.
Despre partea de cultură în alt post.
Fifi te aştept la Sibiu!
Draga mea, anul 2011 este anul României în agenda mea turistică. Am fost doar de 2 ori în Sibiu, mai mereu prin fugă. Aştept recomandări din partea tuturor pentru hoteluri, pensiuni şi restaurante.
http://www.casaluxemburg.ro/ro/ aici sa te cazzi
RăspundețiȘtergere