joi, 17 februarie 2011

Portugalia, my love...





Dacă te bate gândul să mergi în Portugalia, nu mai amâna.

Dacă eşti femeie, clar ai ales cea mai bună ţară: densitatea de bărbaţi frumoşi pe metru pătrat, e ceva de speriat!
Dacă eşti bărbat, alegerea e tot foarte bună, pt ca EA uite te-a ales pe tine, când avea atâţia Luis Fernando disponibili:)

Dar Portugalia înseamnă mai mult, mult mai mult.

Iată câteva ponturi:

1. Nu staţi la hotel, inchiriati mai bine un aparatment în Lisabona sau chiar o vilă pe malul oceanului. Sunt siteuri ale agenţiilor englezeşti dar şi portughezi care au paginile lor web:
- http://www.inlisbon.com/ - in primul apartament de aici am stat noi, de doua ori, apartamentul e într-o casă gen vilă, cu 8 apartamente, sunteţi în buricul târgului şi proprietarul e super cumsecade ( ca sa fiu cinstita e super sexy si va mai asteapta si cu un vin de Porto...)
- http://www.holidaylettings.co.uk/





2. Atentie la biletele de avion! In mod normal la linie costă în jur de 600-700 de euro pentru 2 persoane. Acum, Blue Air ( sunt fan Blue Air, dar despre asta vă povestesc altădată) a băgat în orarul de vară, 15 iunie - 15 septembrie, cursă directă către Lisabona. E singura companie care zboară direct. Dacă vă luaţi biletele din timp, ieşiti la jumătate de preţ si la jumătate de timp petrecut în avion.

3. Mancarea e ieftina, la fel sunt si hainele in magazine. Lisabona e destinatia perfecta pe timp de criza. Pont: mergeti cu geamantanele goale sau si mai bine cu mainile in buzunar, puteţi să vă luaţi de acolo o valiză.


Atentie, la restaurante. Chelnerii va vor pune pe masa mini aperitive. Nu sunt din partea casei, mancati, le platiti. Daca nu va atingeti de ele, nu apar pe nota. Dar cind esti rupt de foame si ti se intinde platoul cu paine calda, unt, branza si chorizo....

4. Cabo da Roca. Este cel mai vestic punct din Europa continentală. Aici e linistea la ea acasa. Şi nu faceţi prostia pe care am făcut-o noi, am stat doar o oră jumate, rezervaţi mai mult timp pentru ieşirea asta. Pentru 10 euro va cumparati si o diploma care atestă faptul că sunteti cuceritorii Europei:)








5. Fatima. Trebuie sa vedeti catedrala si oraselul. Pluteste ceva sfant in aer si chiar daca nu esti credincios ramii impresionat de tot ce vezi.


6. Sintra, unde găsiti palatul Pena, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. Din păcate, am vizitat doar jumătate, pentru că erau neste domni de la Hollywood pe acolo cu ceva treburi:)


7. Estoril si Cascais. Periferiile bogatilor din Lisabona. E liniste si foarte curat, in plus pe plaja miroase a creme scumpe. Dacă vă vine un iz de bani să stiţi că e de la cazinourile de peste drum:)



8. Pasteis de Belem. Cel mai bun desert ever!

9. Oceanarium din Lisabona. 1 milion de vizitatori anual. Îţi trebuie 4-5 ore ca sa savurezi tot spectacolul.



10. Gradina Zoologica. E perfectă. Ştai la masă în restaurant şi te uiţi pe geam la crocodili.


Astea sunt primele recomandari care imi vin in cap. Ar mai fi multe de spus despre fado, porto, algarve. Stiu ca sunteti multi care ati fost acolo asa ca va invit sa va scrieti impresiile aici.

13 comentarii:

  1. vai ce pofta mi-ai facuttt ! fifi ce iti facccc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce imi faci? Go to Portugal!!! De cati ani iti zic?

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci vreau in Lisabona.Si asa vreau in vara asta sa evadez:D din tara.Alte sugestii?

    RăspundețiȘtergere
  4. In portugalia? cred ca oriunde ai merge e un vis frumos:). In alte tari: Irlanda. astea-s primele mele 2 optiuni. Pe locul 3 e Praga, pe 4 e Roma, pe 5 e Kievul:)

    RăspundețiȘtergere
  5. pare o tara interesanta!!! zici sa fugim de hotel!
    pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt convinsa ca sunt hoteluri foarte bune, dar am preferat de fiecare data, oriunde am mers sa inchiriem apartamente. Simti altfel locul, oamenii, atmosfera:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-un fel sau altul tot ajung in Portugalia!!! ::)) Bogdan al meu iubeste aceasta tara :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,

    Am citit postul tau despre Portugalia si sincer m-a convins.
    As vrea sa merg cu viitorul meu sot in iunie.
    M-am uitat la apartamentele din primul link si sunt super ca si pret .
    Imi mai poti da alte recomandari? 6 zile ne-ar ajunge?
    iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. E o destinatie super romantica si ieftina. E cam putin sa stati 6 zile. Noi prima oara am stat 2 saptamini, a doua oara 7 zile. Dar tot e bine, macar prinzi gustul:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult,
    Ca s recomandare din partea ta ...as putea sa merg cu cei de la Ate ? tu ai fost cu ei in vacante? ai fost multumita?

    RăspundețiȘtergere
  11. Am fost anul trecut, prin ei in Bulgaria. Imi place, cum cred ca ii place oricui, sa primesc o oferta personalizata. Nu imi trantesti niste oferte pe mail si gata. Atena mi-a recomandat un hotel, care a fost exceptional. Eram cu aia mica si as fi vrut o camera mare, fara vedere la piscina, de nefumatori, cu patut pentru Maria. Le-am avut pe toate, fix asa cum le-am cerut. O sa scriu despre acest hotel aici pe blog si o sa vezi si pozele atunci. Zic sa mergi pe mina mea, mergi cu incredere pe ofertele de la Ate Holiday. Sa nu uitam: fifi stie! :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,

    Va rog sa imi trimiteti un e-mail pe office@ateholiday.ro cu cat mai multe detalii ( perioada exacta, numarul de nopti, daca preferati o zona anume de cazare, stiu eu...orice credeti ca e important pt. Dvs. )
    Iar in cursul zilei de azi va voi raspunde cu o oferta.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere