vineri, 17 octombrie 2014

Cine te iubeste, NU te darama. O poveste despre trufie si amor






Am o prietena. Nu are inca 30 de ani. A citit mai mult ca mine care am 40, si io zic ca am citit ceva la viata mea. E frumoasa, delicata si devreme acasa. Nivelul ei intelectual e atat de sus ca de multe ori in discutii ii spun: alooo, alooo mai jos putin cu discutia ca sa inteleg si eu ☺ Are un farmec aparte, interbelic. 

Fata asta a mea a avut o poveste cu un domn.

El, baiat de bani gata. Cu esecuri personale in deciziile vietii private dar businessman de succes. Super brainy. Afacerea cladita destept dar inceputa cu banii de la mami si de la tati. Repet: omu chiar a construit pe munca lui dar cu finantare interna, de la familie.

Ea, fata simpla. Ultima casa din sat. Sau penultima ca nu mai tin minte. Scoli peste scoli, nopti pierdute de invatat. Pozitie de manager intr-o super companie. Finantare familiala: zero, nada. Ca asa e in viata: nu toti pornim cu aceiasi bani pe card.

S-au intilnit, s-au iubit si s-au despartit. 

El… cumva incepuse sa nu stie ce vrea. Desigur,  voia bani ca asta vor barbatii puternici. Bani. Multi, multi bani. (aicisuntdeacordcuvoidomnilor). Si ea cumva era un element care il deconcentra. Devenise povestea prea serioasa, asa ca over and out pentru ca safer is better. Sorry pentru  englezisme, dar aici chiar nu merge in romaneste.

Ca s-au despartit e una. Dar ce face el? Si aici cumva isi pierde titlul de domn. Incepe sa ii faca observatii: ca se imbraca nu stiu cum, ca pantofii sunt nu stiu cum, ca nivelul profesional la care a ajuns e ok dar ca sa fi facut ceva de top e cam tarziu daca nu a facut pina acum etc.

Atentie! observatiile vin dupa terminarea relatiei.

Cam ce fel de barbat esti tu care faci asa ceva? 

Poate inca indragostit, poate usor frustrat, poate dornic sa arati ca inca detii controlul. Poate un barbat cu ideea creata si fixa ca o femeie demoralizata si cu increderea zdruncinata e o femeie slaba si, in consecinta, o prada usoara din punct de vedere emotional. Wrong, man!

E doar o femeie vulnerabila. Dar, de vulnerabilitatea ei si de ceea ce tu critici azi asa inversunat, se va indragosti cineva maine… si asta va fi un happy end din distributia caruia nu n-o sa faci parte. Au revoir!


sursa foto, aici

Un comentariu:

  1. Vulnerabil e el. Va fi tinta profitoarelor care cauta doar bani dar stiu sa se prefaca a cauta sau a oferi caldura caminului, familie fericita, bla, bla.Ea, cu desteptaciunea ei si intelepciunea capatata datorita acestei triste experiente va avea abilitatea sa-si selecteze un partener care chiar o merita, lucru pe care i-l doresc din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere