joi, 30 august 2012

Concurs: Mi-e dor de copilărie

Când mă gândesc la copilărie, mi-aduc aminte de orezul cu lapte, de macaroanele cu pesmet, de frigănele, de laptele de pasăre și de aromele din baia bunicii mele. Era o femeie aprigă, dar cochetă. Era vremea săpunurilor puse printre haine și a busuiocul ascuns prin toată casa. Și levănțica...of, levănțica:)
Am un concurs azi pentru voi. Prietenii mei de la Styx pun la bătaie 2 premii. Un șampon din miere și propolis și un gel din arbore de ceai verde.
Gel din arbore de ceai verde.

Samponul din miere și propolis


Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe siteul www.shop.styx.ro și să alegeți o aromă care vă aduce aminte de copilărie și apoi, lăsați aici un comment cu cea mai parfumată amintire de atunci. Cele mai frumoase povesti câștigă:).

Deadline, luni ora 21.00. Castigatorii celor doua premii ii anunt marti dimineata, aici si pe pagina mea de facebook.. Succes:)

luni, 27 august 2012

Viața merge mai departe. Cum?

Planurile s-au năruit, zâmbetul a pierit, totul a fost foarte trist în weekendul ăsta. Dar, viata merge mai departe si știu că Davidoiu, colegul meu așa ar vrea să facem. Nu să stăm să îl bocim. Să fim plini de viata, sprite cum era el. Si chiar daca nu o sa ne iasa prea usor, dupa plecarea lui neasteptata, trebuie sa mergem mai departe. Cum să facem asta? Poate sa ne tinem promisiunile de a ne vedea mai des prietenii, de a ne suna zilnic mama. Sa nu mai fim obsedati de toate prostiile, de toate rautatile, sa mergem mai des la biserica, sa avem mai multa grijia de vietile noastre, sa nu uităm că banii sunt un mijloc și nu un scop. Să  acordăm mai mult timp  sufletelor noastre. Cineva spunea ieri, la capelă că e foarte trist că intr-o lună, toata lumea o să il uite pe Vali Davidoiu. Gresit! Nu o sa il uitam NICIODATA.

sâmbătă, 25 august 2012

Cadou de weekend

Fetelor, cochetelor!
A venit  weekend-ul si n-o sa stau lipita de calculator. Cel putin asa imi propun:). Dar vă las cu o surpriză: daca vreti sa primiti si voi cutia lulu, aveti nevoie de un cod cu care să vă înregistraţi pe lulubox.ro pentru a putea comanda.
So, am pentru voi 4 coduri nou-nouţe. Dacă vreţi să faceţi o mică aroganţă pentru sufletul vostru, imi trimiteti un email pe fifistie@gmail.com si va trimit repejor un cod.
Primul venit, primul servit!
xoxo
fifi

p.s. cine nu stie care e treaba cu lulubox poate intra pe site.ul lulubox.ro sau poate sa citeasca experienta mea cu cutia magica, aici.

joi, 23 august 2012

Programe pentru pechinezi zburdalnici

Acu că m-a liniştit publicul telespectator că pechineza mea nu e chiar pechineză, mă gândesc deja ce facem in weekend. Si uite ce am gasit:
Organizatorii de la dedragulartei.ro au gandit un super program:

Copiii vor fi invitați să descopere drumul spre o gospodărie de pescari fiind ajutați de unele indicii naturale de adulmecat sau de altele atent plasate de către organizatori de observat. Ajunși acolo, vor descoperi că totul are legătură cu apa în jurul căreia se învârt toate celelalte aspecte ale vieții locuitorilor din Ostrov. Diferite jocuri vor accentua importanța apei pentru oamenii din acest tip de univers, iar copiii vor descoperi obiecte, obiceiuri și materiale care ajută la conviețuirea cu peștii și cu peisajul lacustru. O marionetă supriză va spune o poveste iar diferite jocuri de imaginație vor ajuta la conștientizarea legăturii dintre om și mediul în care trăiește. În partea de atelier, în funcție de vârstă, o familie de peștișori se va naște din mânuțe de copii și încredere de părinți. Există și variantă de program pe ploaie. E chiar mai interesant atunci! Programele se desfăşoară după următorul orar: • sâmbată, 25 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani • duminică, 26 august, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani • sâmbată, 1 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani • duminică, 2 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani • sâmbată, 8 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani • duminică, 9 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani.

Mă gândesc să dăm o fugă duminică. Mai aveţi idee de locuri unde poti sa mergi cu un copil de 3 ani,  sa invete ceva? Ma gandesc la ateliere, cluburi etc.

Sindromul pechinezului

Update: Miki imi trimite ca sa ma linisteasca un tabel. Il pun aici in caz ca mai sunt prin zona mame nebune ca si mine. Va multumesc pentru mesaje:)





Copilul meu fură inima oricui. Cu ochii mari si carliontii de film te vrajeste instant. Exista o mica problema. Care ne framanta, in mai mica sau in mai mare masura, pe toți cei din jurul ei: Maria este foarte mică. La propriu. La 3 ani si aproape 6 luni are 94 de cm si 14 kg. Este cea mai mica din grupa ei de la gradinita, e mica daca o compari cu alti copii din parc. Spre exemplu, saptamina trecuta s-a intersectat cu o fetita cu un cap mai mare. Avea 2 ani jumate...Nu vreau sa fiu panicata. Maninca, doarme, e vioaie dar totusi voi cei car aveti copii mici ce spuneti? E asta o problema sau doar mama ar trebui sa consulte un psiholog?

miercuri, 22 august 2012

Maimuțele nu au respect pentru girafe

Cel puţin nu în România. Mergem periodic la muzeul Antipa. Îi place Mariei şi ne place şi nouă să revedem un muzeu cu look occidental. Ultima oară am fost marţea trecută. Şi toate erau la locul lor. Sâmbătă au venit maimuţele şi şi-au bătut joc. Să nu le închizi în cuşti şi să nu le mai laşi să iasă niciodată?


Iată ce spun oamenii care lucrează la Antipa. Postarea e de pe pagina de facebook a muzeului.
" În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 august 2012, persoane necunoscute au vandalizat girafa din faţa Muzeului "Grigore Antipa". Aceasta era girafa care s-a plimbat pe la pasajul din Piaţa Universităţii în cadrul proiectului Muzeul Antipa invadează mediul urban si cea care v-a întâmpinat atunci când aţi venit în vizită. Le multumim tuturor celor care s-au pozat alături de ea şi celor care s-au purtat decent cu ea. Sperăm ca în viitor să avem suficiente fonduri pentru a o restaura."



Fifi, devoratoarea de publicitate

Imi plac la nebunie reclamele. As putea sa stau ore în șir în pauză publicitară:). Vorbesc de reclame, nu spoturi cu detergentul X care scoate pata Y in timp record. Poate pentru ca sunt dependenta de cola, cred ca reclamele lor sunt cele mai tari. Si vin cu întrebarea: ce rost are publicitatea, daca nu te face sa zâmbești un pic? Că dacă zâmbești, povestești și altora de reclama ce ți-a rămas în minte și uite așa vorba merge mai departe....






marți, 21 august 2012

Vraja Lulubox




Imi plac ideile destepte. Iar fetele( am o presimtire ca sunt fete in afacerea asta:P) care au pus la cale Lulubox au avut o idee traznet: fac comert cu surprize. Comanzi cutia lulubox, nu ai habar ce e in ea, si te pui pe asteptat. Si astepti, si te intrebi: oare ce-i? Ideea a mers, femeile( nebune ca mine:) au comandat si uite asa lulubox aduce un aer de gossip girl in Bucuresti. Asa ca dragelor doamne de la lulubox, jos palaria!


Xoxo!

Fifi






luni, 20 august 2012

News alert!!!

Am o stire de ultima ora: Life is a beach:).
So, take a look:

- super last minute la hotelul CALIMERA RODOPI&ZVETE 4*+, cu doar 440 euro / persoana ( se poate gratuit si un copilas < 12 ani ); include 6 nopti de cazare cu all inclusive si taxa de statiune! Intrare: 25.08.2012




2. Insula SKIATHOS, GreciaOFERTA SPECIALA VALABILA PENTRU REZERVARI EFECTUATE PANA PE 18.08 !!!Plecare 25.08 : 415 eur / persoana Plecare 08.09 : 384 eur / persoana...
Tarifele includ:- transport avion, compania Tarom- taxe aeroport- transfer aeroport - vila - aeroport- 7 nopti cazare la Vila Alexis- asistenta turistica


Ofertele sunt de la Ate Holiday.

Dragă Moș Crăciun- episodul 1

Află despre mine că sunt bine, sănătoasă. Și cum planurile de vacanță au cam picat, m-am gândit să îți scriu aici. Săptămânal. Că poate TU ții cont că unii îți scriu din august și îi pui primii pe listă. Nu prea le am cu chestiile materiale dar din când în cînd mi se pune pata. De ceva vreme mă uit la tricourile românești făcute de Adrian Oianu. Am aflat de la Catrinel Chiriac( Pr.ul lui Adrian ) ca aceste tricorui sunt unicat, sunt one size, materialul din care sunt făcute iubește pielea. Amănuntul care mi-a plăcut cel mai mult este că aplicațiile din ie au o vechime de aprox. 80 de ani. Mie îmi plac toate tricourile din colecția asta. Bine, cel mai mult și cel mai mult îmi plac cele mov:P





luni, 13 august 2012

Garden of eden. Mai mult garden, decat eden



Nu sunt o ciudată dar chiar nu m-as duce cu copilu la Marea Neagră românească. Din mai multe motive: fauna cocălărească însoțită de maneaua adecvată, preturile mult prea mari, coșmarul cu drumurile etc, ect, etc.


Am ales Bulgaria și anul ăsta și motivul principal a fost unul simplu: N-am avut bani de TurciaJ. Și cum acum 2 ani experiența a fost absolut ok, am zis: Let s do it, again! Am ales după comentariile negative de pe tripadvisor, căutăm de fiecare data stațiuni prea liniștite, fără cluburi, fără parcuri de distracație. Și am ales Sveti Vlas. Liniștit a fost oarecum sejurul deși aglomerația de plin sezon ne-a rupt. Am dat o fuga si la Sunny Beach. Mama kitchului. Un fel de mini Las Vegas european.


Complexul în care am stat, Garden of Eden, era frumos dar păcat că era suprapopulat. Mii de ruși cu copiii lor parcă toți setați cu volumul la maxim…hm, not good. Resortul e format din mai multe vile gen self-catering cotate la 4 stele si un hotel cotat la 5 stele. Am ales snobeste hotelul. Wrong, pentru ca alea 5 stele erau palide si amărîte. Camera imensă, baia cu toate fițele pământului: bideu, Jacuzzi, dus separate dar ce te faci cînd timp de o săptămînă nu au schimbat asternuturile. WTF? Cum să n-ai la 5 stele net în camera? Și în recepție să plătești șa ai acces la internet cornerul lor? Sau să primeșți o singură cartelă pentru cameră și dacă voiai a doua cartelă, să plătești garanție??? Cam românesc hotelul nostru bulgăresc de anul ăsta. La restaurant chelnerii păreau loviți de o boală comună manifestată prin greață, paloare și cu accente mari de sictir. În rest, complexul suit în vârf de deal chiar îți fura ochii: super curat, super curat! Flori superbe, lifturi care te duceau la plajă. Cred că e mai mult decît ok să te cazezi în aparatmentele de 4 stele. Plaja e mica , foarte mica dar mulți alegeau varianta să steau la piscină. Sunt 6 piscine in complex, la fiecare ai și piscină pentru copii. Există și spa dar prețurile sunt mari.


Poate că părerile mele sunt ușor distorsionate de faptul că după 2 zile, Maria a răcit și am stat mai mult prin cameră . Dar nu, nu sunt distorsionateJ.


Ps. Dacă nu vă interesează prea mult partea cu mâncarea, vă recomand barurile de la Garden of Eden. Am băut cel mai bun, mojito, ever!









Seara perfectă

Bulgaria a fost cu plus si cu minus, anul ăsta. Să începem cu o amintire frumoasă. Noi trei, apus de soare, cocktailuri, seara perfecta.