duminică, 27 martie 2011

Rătăcirea de moment: H&M

Atâta lume isterizată de un brand, nu am mai văzut de când s-a deschis Ikea în România. N-am înţeles de ce să te înghesui la deschidere, să te baţi pe haine şi să stai la ditamai coada când peste o săptămână, magazinul e tot acolo? Am declarat cu voce tare că aştept să treacă nebunia şi o să mă duc şi eu în vreo 2 săptămâni la shopping la H&M. Aseară, eram coaptă de răcită şi nu ştiam cum să ajung mai repede acasă. În taxi, aproape de ora 9, mi-a venit gândul sâcâitor: şi dacă aş trage o fugă mică, mică până la Unirii? Aşa ca o rătăcire de memoment de care să nu ştie nimeni? Am inceput să dau sms-uri, în stânga şi în dreapta, să mă asigur că e deschis. Şi toată lumea mi-a răspuns: Închide la 8! ( Mai puţin Maria care suferă de gândire pozitivă ca şi mine când e vorba de shopping, dar mesajul ei a venit prea târziu). Întreb taximetristul: - Sunteţi norocos? Omul se uită la mine, în oglinda retrovizoare şi îl văd cum ezită. - Haideţi, domne! Sunteţi norocos? - Domnişoară, dacă trebuie să fiu, sunt! - Ok, hai la Unirii! - Aaa,ştiu! Vreţi la magazinul cu covorul? - Care covor, bre? - Covorul roşu! - ???? - Păi, n-aţi văzut la televizor că au pus covor roşu ca să calce lume pe el? Ce să îi spun? Că io lucrez la televizor, nu mă uit la televizor?:) Ajungem la covorul roşu. Şi intru în magazin. Nebunie ca la supermarket de Crăciun. 15 minute pe ceas. 5bluze pentru mine, ochelari de soare, agrafe si perie pentru Maria. Nu probez NICIODATĂ la H&M, pentru că ştiu mărimile şi croiul care mi se potrivesc. Sunt cozi mari la case, dar fug la raionul pentru copii, acolo nu e nimeni. Plătesc cu cardul şi ies atât de fericită din magazin, de zici că mi-au dat hainele gratis:)

Urc în taxi şi soferul trage concluzia zilei:
- V-am spus eu că sunt norocos!

Constatări

La 20 de ani te gândeşti că nu ai suficienţi bani, la 30 începi să îi simţi şi să îi cheltui, la 40 atingi poate un vârf al carierei dar nu pui bani deoparte, pentru că nu crezi că timpul trece aşa repede. La 50 de ani simţi că e prea târziu, iar la 60 e imposibil.

miercuri, 23 martie 2011

Nu trag chiulul

Doar mi-am schimbat jobul. Şi îmi place la nebunie. Unele decizii, simt că le-am luat, prea târziu în viaţă. Dar acum recuperez. Maria îmi spusese că o să mă dau în vânt, după noua aventură. N-am crezut. Acum însă...Fifi ştie!



Melodia n-are legătură cu situaţia, dar a trebuit să o pun aici, pentru că e fff faină.

Maria Coman



Mai multe fotografii: www.fotokolor.blogspot.com

duminică, 13 martie 2011

Momente de nepretuit


Maria - 2 ani, nepoata
Maria - 75 ani, strabunica
unele momente sunt absolut de nepretuit:)

Cum să îţi salvezi nervii

Nu sunt genul de mamă disperată, care nu lasă copilul să pună mâna pe nimic , de frica microbilor. Nu o spăl pe Maria de 400 de ori pe mâini, în fiecare zi şi nici nu o dau repede cu dezinfectant, după ce a atins un alt copil. Poate pare un scenariu SF, dar am întâlnit foarte multe asemenea mame. Dar, când copilul are un imperiu de jucării pe care te gândeşti, cum să le speli pentru că, evident, le bagă în gură non stop, am căutat o soluţie şi am găsit una absolut salvatoare. Arată aşa:

Nu trebuie să clăteşti, e bio şi copilul e absolut safe. Englezii l-au votat ca un MUST HAVE pentru mame. Nu ştiu câte magazine şi farmacii îl vând în România, pe mine m-au convins argumentele si prezentarea celor de la Napati.

Tom si Jerry şi-au pierdut jobul

Cel putin în casă noastră, pe post de desene animate , la orice oră din zi şi din noapte, Andre Rieu face legea.

vineri, 11 martie 2011

Top 3 locuri preferate in Bucresti

1. Starbucks Victoriei
2. Terasa Muzeului Ţăranului Român
3. Cărtureşti Verona

În locurile astea, aş merge în fiecare sîmbătă să îmi beau cafeaua sau ceaiului. A început( finally!!!!) să bată soare, aşa că în vreo 2 săptămâni, chiar o să-mi arate cumva zilele cu caffe latte şi brioşe. Yummy....

marți, 8 martie 2011

Cofetaria Alice


Am căutat mult o cofetărie care să facă un tort aşa cum îmi place. Şi am găsit cofetăria Alice: Sunt absolut bestiale, torturile de aici. Au tot felul de modele şi fac şi după modelul tău dacă vrei. Sunt foarte proaspete şi n+ai suprize. Cel puţin eu nu am avut, am comandat vreo 6 torturi până acum. Dar, iată fotografiile ca să vedeţi că nu laud degeaba:








duminică, 6 martie 2011

Maria Bucuria


Ne-am întâlnit prima dată, fix acum 2 ani. Mi se părea extrem de mică şi fragilă. Mă gândeam: ce mă fac eu cu ghemul ăsta, cum o să mă descurc cu el? Între timp, ghemul s-a transformat într-o fetiţă cuminte şi frumoasă. E curioasă şi activă şi are tot felul de pasiuni: Andre Rieu, joaca de a prinţesa în oglindă, cd.urile lui tati, calculatorul, telefoanele şi hainele. Îi plac jucăriile dar se plictiseşte repede de ele. În schimb, o haină frumoasă, o rochie, chiar şi o pereche de şosete declanşează în ea, valuri de bucurie. Ar sta ore în şir în oglindă să se admire.
De ziua ei, pregătisem o petrecere cu mulţi copii, cu maestrul Şerveţel şi un tort minunat! Doar că viroza ne-a anulat toate planurile. Cadourile însă au venit la timp şi tortul a lăasat-o mască pe prinţesa mea.
La mulţi ani, Măriuca!

vineri, 4 martie 2011

Să fugim în Ardeal!!!!

Ne-am cunoscut pe net. E tânără şi frumoasă, plină de idei şi trăieşte în Sibiu. Acesta este un post scris de Ella Maria, pentru că vrea şi pentru că poate:)



Într-o dimineaţă, pe mess , Fifi m-a rugat să scriu un guest post. Este, spun eu, un guest post special , pentru că este despre Sibiu, un oraş foarte frumos al României. Despre locurile din şi împrejurimea Sibiului veţi citi mai jos. Iată, topul meu:
Locul 10 este Grădina Zoologică din Sibiu. Este locul unde copii vor fi încântaţi deoarece pot vedea animalele şi ....parcul arată foarte fain. E de mers vara când este soare, cald şi multă verdeaţă. E locul unde nu se aud, decât animalele şi vizitatorii.
Pe locul 9 este Păltinişul, staţiunea care are potenţial turistic, dar nu e valorificat. Este foarte faină, mai ales că s-a deschis în iarna asta, o nouă pârtie de schi. Da, loc de mers iarna şi nu doar în weekend. Partea frumoasă este că sunt pensiuni cu adevărat ardeleneşti şi după o distracţie pe pârtie poţi să mănânci o ciorbă de fasole cu ciolan afumat şi tot felul de specialităţi.
Schitul de la Păltiniş ocupă locul 8. Este o linişte acolo de ...nu realizezi că eşti în lumea civilizată. E locul unde este înmormântat Noica. Frumoasă este bisericuţa. Este mică şi te va atrage.
Muzeul Brukenthal este pe locul 7. Că în afară de opere de artă, care sunt într-adevăr valoroase nu prea mai ai ce să vezi acolo. Adică cam toată lumea vine să îl vadă...dar nu mi se pare super interesant ( l-am văzut de vreo 6 ori ).
Mărginimea Sibiului este pe locul 6 ( de la Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina) este zona unde poţi alege să îţi petreci un concediu sau un weekend. La stânele de oi, ciobanii care chiar fac brânză bio te lasă să te uiţi la tot procedeul şi deguşti acolo. Da, partea culinară este cea mai interesantă. Mărginimea Sibiului este zona cu cele mai multe pensiuni , aici dezvoltându-se prima dată turismul rural.
Sibielul şi Muzeul Icoanelor pe Sticlă este locul 5 neapărat de văzut. Sibielul este localitatea care te duce într-o altă lume. Muzeul este creat de părintele Zosima Oancea şi este foarte interesant, fiind primul muzeu de icoane pe sticlă. Oricum este neapărat de văzut, pentru linişte şi energii pozitive.
Complexul Muzeal Astra este pe locul 4. Muzeu de istorie, etnografie sau artă , oricare ai vrea să-l vizitezi. De văzut Muzeul în aer liber ....este aşa de interesant, încât te duce înapoi...la începuturile sibiene.
Piaţa Mică, Piaţa Mare, Podul Minciunilor sunt pe locul 3. Că toată lumea ştie de ele şi cu siguranţă cei care vin , se duc direct la Podul Minciunilor.
Oraşul de jos este pe locul 2. O plimbare nocturnă prin Oraşul de Jos întoarce în timp la perioada medievală şi te face să te simţi altfel. Da, sunt case cu adevărat săseşti , magazine la fel. Neapărat de văzut.
Locul 1 îl ocupă vizitarea oraşului Cisnădie şi cetatea de la Cisnădioara. La 5 km de Sibiu este Cisnădia. Un oraş mic dar cu rădăcini săseşti. Se văd încă aceste lucruri de la arhitectura caselor , magazinele săseşti. Undeva sus, pe un deal este o cetate mică, se poate vizita oricând. Este cetatea de la Cisnădioara şi este foarte frumoasă.
Sibiul este un oraş plin de lucruri frumoase de văzut . Frumos este vara când festivalurile se ţin lanţ iar partea culturală face parte din Sibiu.
Despre partea de cultură în alt post.
Fifi te aştept la Sibiu!


Draga mea, anul 2011 este anul României în agenda mea turistică. Am fost doar de 2 ori în Sibiu, mai mereu prin fugă. Aştept recomandări din partea tuturor pentru hoteluri, pensiuni şi restaurante.

joi, 3 martie 2011

Râd în hohote:))))))

Unde se evaporă banii?


Cred că oamenii se împart în două categorii: cheltuitorii şi duşmanii lor. Nu am nici cel mai mic dubiu din ce categorie fac parte. Sunt genul care dacă are bani în buzunar simte o mare nelinişte, cuplată cu o mare dorinţă, de a cheltui, evident! Întotdeauna am gândit că banii se fac şi nu trebuie să stai, să îţi baţi capul că sunt pe terminate. Vorba prietenei mele, Sanda: Sunt făcuţi să circule, draga mea! Băieţii de la Kiplinger.com au pus pe hîrtie 25 de moduri prin care noi, oamenii de rând, ne golim buzunarele:

- cumpărăm telefoane prea scumpe
- nu avem o listă de cumpărături
- nu plătim ratele la timp şi ajungem la penalităţi
- cumpărăm asigurări de care nu avem nevoie
- ne gândim la asigurări când e prea târziu
- nu ne schimbăm providerii de telefon, cablu, internet deşi în timp am găsi ceva mai ieftin şi mai bun
- facem cumpărături din impuls. etc

Hmm, cît adevăr... Dar ce ar fi viaţa fără cumpărături neplanificate, vacanţe sau carduri de credit? Nu vreau să ştiu!


sursa foto:zirconicusso

miercuri, 2 martie 2011

Pentru mămicile bio


Mai sunt câteva zile pina la weekend si deja miroase a bio. Da, am o mică obsesie cu povestea asta cu viaţa sănătoasă. Am aflat de la Ileana, sefa bio de la Napati:), că simbătă şi duminică ne aşteaptă în magazin cu tot felul de surprize. Aveţi mai jos invitaţia, poate vă tentează.


Napati iti aduce la inceput de luna martie “Pentru mamica mea, tot ce e mai bun de la Natura”, un targ de cado­uri pentru femei si mamici cu cos­me­tice orga­nice, dul­ciuri bio deli­cioase si multe alte rasfaturi!
Weleda, Salonul organic Ever Green, Biomania si Bentley Organic iti vor da sfaturi pentru ingrijirea tenului la inceput de primavara, te vor initia in epilarea cu zahar, te vor corupe la ceva dulce si bun sau iti vor deschide simturile cu creme si lotiuni organice ce vor putea fi testate gratuit.
Sambata si Duminica 5 -6 martie, intre orele 10.00 si 19.00 daruim “Pentru mamica mea, tot ce e mai bun de la Natura” - in magazinul Napati din Sos. Stefan cel Mare nr. 15 (in apropiere de Circ).
Seminariile demonstrative sunt programate pentru sambata si duminica intre orele 11.00 si 13.00.
Intrarea este libera, va astep­tam cu drag!

Mailul cititorului

Dragilor,

a trecut o lună şi jumătate de când scriu aici. Am o adresă nouă de mail: fifistie@gmail.com. Astept sugestii, recomandări de locuri şi produse, invitaţii la evenimentele care se potrivesc profilului fifistie.

Vă aştept cu drag mailurile,

Fifi

marți, 1 martie 2011

Întrebări de seară

Mă dor toate: ochii, burta, capul, stomacul, bila, picioarele. Toate. Sper sa nu fie vreo raceala sinistra, ca ma impusc. Am fost, in seara asta, la IKEA. Am ramas debusolata de toate schimbarile din magazin, am stat juma de ora, m-am invârtit să înţeleg ce şi cum. Am păţit acelaşi lucru şi la Carrefour, zilele trecute. Of, nici magazinele astea nu mai sunt cum le-am lăsat..de ce trebuie să schimbe decorurile, chiar nu înteleg...simt că işi pierd audienţa sau ce? Un lucru e cert, în ambele locaţii, standurile cu mâncare au rămas fix la locul lor. Cum să schimbi rafturile pline de calorii, ha? Iese cu omor!

Stop joc!

Primavara incepe bine pentru copiii frumosi. S-a terminat concursul Fotokolor. Castigatorii îi găsiţi aici:

http://www.facebook.com/?sk=messages#!/pages/Fotokolor/110458072319114